top of page

Osteopathie voor baby's.

Hoe osteopathie baby's helpt.

Osteopathie biedt een effectieve oplossing voor de klachten van baby's en draagt bij aan hun algehele gezondheid.

 

Tijdens de zwangerschap en vooral tijdens de bevalling, worden baby's blootgesteld aan aanzienlijke krachten, die vaak verergerd worden door complicaties zoals keizersneden, tangverlossingen of vacuümextracties. Deze krachten kunnen resulteren in bewegingsbeperkingen, vooral in de flexibele schedel, de nek-halsregio, het bekken en de buik, wat verschillende klachten kan veroorzaken, zoals problemen met slapen, onrust, krampjes en reflux.

Behandeling met respect en zachtheid.

Een osteopaat behandelt baby's altijd met het grootste respect voor hun jonge en fragiele weefsel. Er worden uitsluitend zachte technieken gebruikt, waardoor zelfs pasgeboren baby's van slechts een paar dagen oud behandeld kunnen worden.

shutterstock_1590108610-scaled.jpg

Het fenomeen van de huilbaby.

Het gedrag van een huilbaby wordt gekenmerkt door onrust, maag- en/of darmkrampen, spugen en slecht slapen. Vaak is er geen duidelijke oorzaak te vinden in onderzoeken in ziekenhuizen. Een verstoring van de balans in het autonome zenuwstelsel, met name het parasympathische deel, speelt hierbij een belangrijke rol.

Osteopathie voor huilbaby's.

Bij een bezoek aan de osteopaat wordt vastgesteld wat de oorzaak is van het onevenwicht in het autonome zenuwstelsel, meestal gelegen aan de schedelbasis waar belangrijke parasympathische zenuwbanen de schedel verlaten. Door middel van zachte technieken kan de osteopaat deze "dysfuncties" corrigeren, waardoor de klachten van huilbaby's verdwijnen.

Effectieve en zachte behandeling.

Osteopathische behandeling van huilbaby's is over het algemeen zeer effectief en kan snel tot zeer goede resultaten leiden, soms al binnen enkele weken. Er worden zachte technieken gebruikt die niet invasief zijn voor de baby, waardoor ouders gerustgesteld kunnen zijn over de veiligheid van de behandeling.

Centrum voor Osteopathie Sittard 8

Wil je dat jouw baby zich optimaal ontwikkelt en zich comfortabel voelt?

Met zachte en effectieve osteopathische technieken helpen we om eventuele spanningen of blokkades in het lichaam van je baby te verlichten, waardoor hij of zij zich beter kan ontspannen en comfortabeler kan bewegen. Geef je baby de beste start en neem vandaag nog contact met ons op voor een afspraak.

bottom of page